tirsdag 18. desember 2007

Syden

Nå er vi så langt sør det går an å komme i Kina (bortsett fra en liten gruppe med skjær som Kina krangler med Indonesia og Thailand hvem sine er. Ingen bor der, men det ligger noen ødelagte templer der fra 1600-tallet som er kinesiske, og derfor mener Kina at det er selvsagt at holmene er deres); nemlig øya Hainan. Rettere sagt i Sanya, som er så langt sør du kommer på Hainan.

Her er det så syden du kan få det, men de aller fleste er kinesere og russere, ikke fulle nordmenn som i Spania. Men det er varmt (30 grader) og masse sol (vi er begge solbrente).

Faktisk er det så mange russere her at de aller fleste menyene kun er på russisk og kinesisk, de innfødte er flinkere i russisk enn engelsk (og av og til er russisken deres bedre enn mandarinen også, virker det som). Vi blir også til stadighet tiltalt på russisk, så Gudrun har lært seg å si "Vi er ikke russere" på kinesisk.

Her kommer en kjapp bildekavalkade av noe av det vi har gjort foreløpig (har tre dager igjen her før vi reiser til Beijing og så til Oslo og så til Sandane og Stavanger):


Utsikten fra rommet vårt; stort, lyst og med havgløtt til 150 RMB / natt (ca. 130 kroner). Og stranden er rett foran de blokkene, så vi blir ikke akkurat trøtte i beina av å gå så langt heller.

Gudrun har fått matchende solbriller, smykke OG neglelakk! På vei til Monkey Island.

Apekatt- og geiteshow på Monkey Island, en øy der det enkelt og greit vrimlet av apekatter. Men showet var på grensen til det smakløse. Det er rart det at kinesere er mye mer fascinert av apekatter med klær enn det nordmenn er.

Noen apekattunger på Monkey Island(TM).

Her er en fiskerlandsby vi også har besøkt. Alle bor på flåter, og det var spennende å se folk som lever helt uten fast grunn under beina.
Gudrun er skuffet over at skilpadden ikke matcher smykket, solbrillene og neglene.
En strand i nærheten av Sanya uten altfor mye folk, men med deilig vann og kjekke bølger.

Juletre i Dadonghai, som er turistsentrum i Sanya (ligger litt utenfor den faktiske byen). Merk nordmannen foran juletreet som har fått seg hawaii-skjorte. Det fulgte med matchende shorts, men den er foreløpig ikke prøvd (ALLE kineserne har matchende (dvs. kliss like) shortser og hawaii-skjorter.))

Solbrent, på tross av tjukt lag solkrem.

2 kommentarer:

Hege sa...

Monkey Island der også? trur nesten dei har monkey island overalt. Vi var på Monkey Island i Vietnam, nærmare bestemt Nord-Vietnam, Cat-Ba-Island.

Gleda meg til å sjå dokke igjen :D

Nils sa...

Hvorfor tok dere meg ikke med til Hainan???????? Jeg og vil til Monkey Island!