torsdag 23. august 2007

Falsk strand, men ekte sol

Dette blogginnlegget ble delvis skrevet ferdig for halvannen uke siden, og så ble det aldri noe mer... Her kommer det ihvertfall, i sin helhet, om dog enn litt for sent:

*Gammelt blogginnlegg start*

Jeg er fortsatt mildt solbrent etter lørdagens strandeventyr.

Siden Beijing ligger i innlandet, er det ganske langt til nærmeste naturlige strand. Men Beijingerne vet som vanlig å finne (mer eller mindre) lure løsninger på sine så og store problemer, og er etterspørselen stor nok, får man selvfølgelig til en sandstrand i Beijing også...

Det er her Crab Island Fake Beach ligger. Tre kvarter med taxi fra der vi bor har det blitt konstruert en ekte falsk strand, fullstendig med bungalower, sandvolleyballbaner og utsikt (se bilde).

Jeg, Tine og Linn var sprengklare for litt god gammaldags avslapning på lørdag, og det må sies at det var van(n)vittig deilig å slippe litt ut fra storbyens støy og larm, og nyte solen uten at den var filtrert gjennom flere kilometer med svevestøv. Dessuten er det faktisk ganske deilig å føle seg solbrent når det er så lenge siden man egentlig har sett klar himmel... Det har blitt bedre vær her etterhvert, men fortsatt er ikke sommersolen like brutal mot huden som i Norge.

Dagen gikk enkelt og greit med til å
bade, spise rar, overpriset mat og lese litt bok på stranden. Dessuten var det veldig morsomt å se hvor vanvittig dårlige kineserne er i sandvolleyball, og det er alltid like morsomt å se kinesere bade med paraply (for ikke å få sol på huden - idealet er å være så blek som mulig).

*Gammelt blogginnlegg slutt*

Gudrun, skole og sykkel
Siden jeg prøvde å skrive ferdig dette blogginnlegget har det skjedd ganske mye. Det viktigste er nok kanskje at Gudrun endelig har ankommet.

Vi har brukt den siste uken på å innrede leiligheten (snart ferdig, må bare få kjøpt noe pynt å ha på veggene - bilder kommer når vi er helt ferdige), fikse en del ting for Gudrun (mobil, sykkel, foreløpig oppholdstillatelse osv.), pluss en del skoleting for meg. I morgen er nemlig siste dag på sommerkurset til Beida, og vi kan se fram til en hel uke med helt ferie, og deretter en uke med veldig mye fri, men bittelitt skole. Semesteret begynner med andre ord på skikkelig først om to uker, men den siste uken har det vært mye prøver og sånt. siste prøven er i morgen, i muntlig kinesisk, mens i går hadde jeg prøve i skriftlig kinesisk + innlevering i et tredje fag vi har. Der skrev jeg om norrøn religion.

Shanghai
Planene for ferien begynner også å ta form. Foreløpig har vi tenkt å dra til Shanghai (se bilde) på lørdag kveld med natttog, og billetter er kjøpt inn. Der blir vi ihvertfall i to dager, men deretter er vi usikker på hva som skjer. Kanskje blir vi lenger i shanghai, kanskje drar vi rett hjem til Beijing, eller så putler vi oss litt oppover og ser litt området rundt Shanghai. Trolig blir det sistnevnte!

Hvis noen har gode forslag til hva man MÅ få med seg i Shanghai og området rundt, er det bare å skrike ut. Alle forslag mottas med takk!

2 kommentarer:

Hege sa...

Eg veit iallefall ka dokke IKKJE ska få med dokke, nemlig undergrunnsbana fra the Bund til andre sida av elva. Ta heller ferje. Kosta 0.5 for kvar i stedet for grusomme 35 yuan!!

Også veldig greit å få med seg Urban Planning hall eller ka det heite..
Dessuten, viss dokke har tid og lyst, gå fra the bund og ned til Dongjiadu Rd, skal vere et marked rundtom der. IKKJE gå langs hovedvei, men inni alle små herlige gater:D

Også e det greit å gå opp i sånne høge tårn. Pearltower e dyrare enn jinmao tower, og trur faktisk også du kjem høgare opp i sistnevnte. Kan annbefale jinmao forresten. kan sjå ned i lobbyen på hotell:D

uff, vart litt lang

Nils sa...

Heihei! Hvordan går det med dere? Hvordan ligger det an med temperaturen for tiden? Er det en liten mulighet for en liten badetur når jeg kommer? Om 24 dager er jeg hos dere og jeg lover dere: Tiden går fort hos meg for tiden!